Hračky, ktoré dávajú deťom radosť a bavia ich viac ako mobilný telefón

V dnešnej rýchlej dobe počítačov, mobilov a inej elektroniky už predškolské deti strácajú jemnú motoriku. Aby ju opäť získali, je potrebné u detí niektoré veci pozmeniť. A ruku na srdce, jednoduché to práve nebude… Preto Vás pozývame do sveta fantázie a predstavivosti, ktorý deti milujú. Do sveta, kde sa zároveň učia a tiež čerpajú energiu z prírodného materiálu, z ktorého sú naše hračky vyrobené.

Ale pekne od začiatku… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sme chránenou dielňou, ktorá celá vonia drevom.

Našu chránenú dielňu, ktorá celá vonia drevom, nájdete vo Frýdlante nad Ostravicí, v krásnom podhorí Moravskosliezskych Beskýd. Pracuje tu viac ako 80 handicapovaných ľudí a vďaka ich práci a spoločnej radosti z nej tu vznikajú hracie steny, drevené stavebnice, kocky, puzzle, kockoviská a ďalšie hračky, ktoré deti spontánne nabáda k hraniu a zároveň u nich rozvíjajú jemnú motoriku očí a rukou, kreativitu a logické myslenie.

„Robiť deťom radosť a zároveň dať prácu ľuďom, ktorí by ju inak len ťažko zháňali. To je presne naša vízia.“ povedal Petr Tomášek, majiteľ firmy T-WOOD s.r.o.

Teraz Vám ale chceme predstaviť dve najobľúbenejšie hračky, ktoré milujú deti nielen v mnohých domácnostiach, ale aj v škôlkach, družinách, detských kútikoch, krúžkoch a učebniach pre prváčikov. Ohromné ​​množstvo spätných väzieb, ktoré máme, ukazujú, že vďaka týmto hrám deti veľmi rady odložia aj svoj mobilný telefón.

1) DREVENÉ STAVEBNICE S VIAC AKO 500 PRACOVNÝMI PLÁNKAMI

 

Spomínate na svoje detstvo, kedy ste plný radosti stavali z drevených kociek najrôznejšie cesty, múry, veže, domy alebo napríklad hrady? A rovnako je to aj dnes, kedy stavanie z drevených kociek najrôznejších tvarov, veľkostí a farieb patrí medzi veľmi obľúbené hry u všetkých detí.

Tie sa tak nielen skvele vyhrajú, ale už od útleho veku rozvíjajú širokú škálu svojich schopností a zručností – spoznávajú vlastnosti jednotlivých kociek, rozvíjajú svoje myslenie, priestorovú predstavivosť a zlepšujú si jemnú motoriku.

Stavanie podľa plánikov zabaví spoločnou hrou deti i rodičov.

Nielen spontánne stavanie, ale aj riešenie rôznych zadaní podporuje zdravý vývoj každého dieťaťa. Na to slúži stavanie podľa plánikov, kedy deti porovnávajú, priraďujú, počítajú a umiestňujú kocky podľa predlohy, čo rozvíja ich predmatematickú gramotnosť, sústredenosť, trpezlivosť a zároveň tak získavajú predstavivosť o tvaroch a priestore.

847-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 1 – Deti si kocky stavajú priamo na plánik.

848-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 2 – Deti si môžu vyskúšať, či ide stavbu previesť aj do priestoru.

Drevené kocky spoločne s tematickými plánikmi sú ideálnym spojením zábavy a učenia, ktoré navyše vytvára priestor pre spoluprácu, komunikáciu a priateľstvo nielen medzi deťmi samotnými, ale aj pre vzájomné vzťahy s rodičmi...

Všetky drevené kocky sú hladké a príjemné na dotyk. Vyberať môžete z mnohých sád, kde kocky majú prírodný povrch (nie sú nijako lakované) ani farbené. Deti si tak na ne môžu maľovať, kresliť alebo lepiť obrázky. Môžete si ale tiež vybrať kocky farbené jemnými tónmi farieb, ktoré sú určené pre detské hračky. Výber je iba na Vás. :-)

2) HRACIA STENA S DREVENÝMI DIELKAMI SO SUCHÝM ZIPsOm

Tu hrajú hlavnú rolu drevené dieliky, ktoré sú na jednej strane opatrené suchým zipsom. Vďaka nemu ich deti môžu upevniť na plstenú plochu Hracej steny. Precvičujú si tak jemnú motoriku a vzájomnú koordináciu očí a rúk. Deti si zároveň do spontánneho tvorenia obrazov na ploche premietajú svoje predstavy, príbehy a zážitky a rozvíjajú si tým svoju fantáziu, estetické cítenie a kreativitu. Môžu sa tiež inšpirovať plánikmi, ktoré rovnako ako u stavebníc rozvíjajú predmatematickú gramotnosť, sústredenosť, trpezlivosť a predstavivosť o tvaroch a priestore.

849-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 3 – Deti podľa plániku stavajú priamo na plochu Hracej steny.

850-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon

Obr. 4 – Deti si na plánik vyskladajú obrazec a ten postupne prenášajú na Hraciu stenu.

Deti môžu do svojich scenérií vdýchnuť život

Z dielikov základných tvarov a veľkostí môžu deti na Hracej stene postaviť auto, raketu, ľudí, mesto,... čokoľvek ich napadne, alebo ich k tomu inšpirujú plániky. Svoje príbehy tiež môžu doplniť dielikmi z Doplnkových sád o domáce zvieratká, zvieratká z lesa alebo ZOO, ďalej o dopravné prostriedky alebo napríklad dinosaurami. Zároveň môžete svoje deti hravou formou vzdelávať – zoznamovať ich s číslami, abecedou, tvarmi, učiť ich spoznávať zvieratká, ovocie, zeleninu atď.

Zvuk, ktorý deti skutočne milujú

Vďaka suchému zipsu kvalitné drevené dieliky na plstenej tabuli pevne držia a zároveň z nej idú ľahko odobrať. Zvuk, ktorý pri tom budete počuť, pripomína stláčanie alebo trhanie papiera. A to majú deti naozaj rady.

Či už sa vaša domácnosť rozrastie o Drevenú stavebnicu, Hraciu stenu alebo Doplnkové sady, svojmu dieťaťu tak vždy doprajete naozaj výborné a prínosné didaktické pomôcky pre jeho celkový vývoj. Zároveň tým podporíte zamestnávanie osôb so zdravotným hendikepom, za čo Vám veľmi ďakujeme.

nahled-845-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon nahled-846-hracky-ktere-davaji-detem-radost-a-bavi-je-vice-nez-mobilni-telefon